ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ΛΕΩΝΙΑ στο Περιστέρι και στην Πλατεία Αττικής αποτελούν  υπερσύγχρονα πρότυπα κέντρα φιλοξενίας και περιποίησης ατόμων τρίτης ηλικίας, που έχουν ως κυρίαρχο στόχο την προάσπιση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ενοίκων του, με υπεύθυνο και επιστημονικό τρόπο.

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των μονάδων είναι ο Κωνσταντίνος Βεργής, ένας άνθρωπος που δραστηριοποιείται εδώ και δυόμιση δεκαετίες πολύ δυναμικά στον τομέα των εξειδικευμένων παραϊατρικών υπηρεσιών και προϊόντων. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά:

  • στην παροχή υπηρεσιών ασθενοφόρου, καλύπτοντας σε ολόκληρη την επικράτεια κάθε είδους περιστατικό (επείγοντα και προγραμματισμένα)
  • στην κατασκευή, διάθεση και εμπορία νοσοκομειακών και ορθοπαιδικών ειδών

Ο κ. Βεργής εδώ και πολλά χρόνια είχε την επιθυμία δημιουργίας μιας πρότυπης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, την οποία ήθελε να αφιερώσει με απόλυτο σεβασμό στους γονείς του Λεωνίδα και Γιαννούλα, οι οποίοι τον μεγάλωσαν σε δύσκολα χρόνια με περισσή αγάπη. Αυτός είναι και ο λόγος που ονόμασε τις μονάδες  «ΛΕΩΝΙΑ» από τα αρχικά των ονομάτων, των αγαπημένων του αυτών προσώπων.

Η ιδιαίτερη σχέση που είχε με τους γονείς του και η αγάπη που έτρεφε προς αυτούς, τον έκαναν να σκεφτεί ότι στην δύση της ζωής τους, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι κουρασμένοι πλέον έπρεπε να έχουν μία εξαιρετική φροντίδα και το καλύτερο δυνατό επίπεδο διαβίωσης.

Ο ίδιος και η ομάδα του αντιμετωπίζοντας καθημερινά διάφορες πτυχές και προβλήματα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και εξαιρετικά ευαισθητοποιημένοι με την τρίτη ηλικία, αντιλαμβάνονται ότι η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα πραγματικό κοινωνικό ζήτημα, με πραγματική ανάγκη δημιουργίας αξιοπρεπών χώρων διαμονής και διαβίωσης.

Χώρων που θα πρέπει να αποτελούνται από πολύ καλές ξενοδοχειακές υποδομές και εγκαταστάσεις, όπου θα παρέχεται η σωστή και αδιάλειπτη νοσοκομειακή και ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα, στους ευάλωτους αυτούς ανθρώπων, αλλά και που θα τους δημιουργούν ταυτόχρονα την αίσθηση ενός όμορφου οικογενειακού περιβάλλοντος, σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι σύγχρονες γηριατρικές μονάδες φροντίδας ΛΕΩΝΙΑ, πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα και προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας για τους ηλικιωμένους ένα ανθρώπινο σπιτικό περιβάλλον, όπου οι φιλοξενούμενοι νιώθουν την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους, απολαμβάνοντας υπηρεσίες άριστου ξενοδοχειακού επιπέδου.

Οι μονάδες είναι στελεχωμένες με έμπειρο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό εξειδικευμένο στην φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων και παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα.

Οι υπηρεσίες των μονάδων προσαρμόζονται διαρκώς στις υψηλές ανάγκες περίθαλψης των αυτοεξυπηρετούμενων και μη ηλικιωμένων, ενώ παράλληλα με τις εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης και ασφάλειας παρέχεται εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική προστασία και στήριξη των ενοίκων και των οικογενειών τους.