Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΛΕΩΝΙΑ

Στις μονάδες φροντίδας ΛΕΩΝΙΑ οι χώροι διαβίωσης, η περίθαλψη και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προσαρμόζονται πάντα στις ατομικές ανάγκες των φιλοξενούμενών μας.

Προσπαθούμε να κάνουμε την ζωή και την καθημερινότητα των ενοίκων μας όσο πιο άνετη και χαρούμενη γίνεται, προκειμένου να αισθάνονται όμορφα σαν στο σπίτι τους.

Διαμορφώνουμε τους χώρους διαμονής τους με προσωπικά τους αντικείμενα ώστε να τους θυμίζουν ένα οικείο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εναλλαγή παραστάσεων, ώστε να τους κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για την ζωή.

Βασικές προτεραιότητες στις μονάδες μας είναι η αντιμετώπιση της μοναξιάς των ηλικιωμένων ενοίκων μας, η ενδυνάμωση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας, η βελτίωση της κοινωνικοποίησής τους, καθώς και η μέγιστη δυνατή αλληλεπίδραση μεταξύ τους, στοχεύοντας στην ενίσχυση των επιπέδων δεξιοτήτων και γνώσεών τους, μέσα από δραστηριότητες και διασκεδαστικά προγράμματα που να ταιριάζουν με τις ικανότητές τους.

Φροντίζουμε οι φιλοξενούμενοί μας οι οποίοι είναι αποδυναμωμένοι κάτω από το βάρος των χρόνων και σε αρκετές περιπτώσεις των ασθενειών να συμμετέχουν συχνά σε κοινωνικές δραστηριότητες και να αναλαμβάνουν ευθύνες, βοηθώντας τους έτσι να μειωθεί ο κίνδυνος ψυχικών διαταραχών και συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Παράλληλα φροντίζουμε μέσω των φυσικοθεραπευτών μας κάθε άτομο να παρακολουθεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης, σύμφωνα με τις δυνάμεις του και τις ανάγκες του, ενώ με βάση το ιατρικό ιστορικό του και τις προτιμήσεις του, ο διαιτολόγος μας καθορίζει το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι ελεύθερο το επισκεπτήριο από τους οικείους των ηλικιωμένων.